2022-05-10 08:33:51• hírek • Szatmar.ro

Újabb izgalmas foglalkozásokkal várja a népi mesterségek iránt érdeklődőket a Borókagyökér Egyesület

A soron következő hétvégén, azaz május 13–15. között három izgalmas foglalkozásra is sor kerül a szatmárnémeti Lépésházban.

Az alkalmakat egymással párhuzamosan szervezik, viszont a helyek száma korlátozott, éppen ezért akit érdekel az ólomüveg-készítés, a csipkeverés, vagy a nemez-sál készítés, jelentkezzen mielőbb a szervezőknél.

A csipkeverést Estók Judit oktatja. A jelenlévők megismerkedhetnek a csipke történetével, fajtáival, az alkotási folyamat alapvető mozdulataival, illetve a fonásos csipke készítésével is. Továbbá lehetőség lesz a foglalkozás során elsajátítani a vászonverés- és a mintakarton-felhelyezés technikáját, de megtanítják azt is, hogyan kell előkészíteni az orsókat és a cérnákat, illetve, a csipke eldolgozásának bemutatása is a tanulási folyamat részét fogja képezni.

A képzés díja 200 lej, ez az ár pedig két ebédet is magába foglal.

Ami az ólomüveg-készítést illeti, szintén péntek délutántól vasárnap délutánig tart, a foglalkozást pedig Estók Gábor vezeti majd.
A résztvevők megismerhetik majd az ólomüveg történetét, annak felhasználási módjait, és természetesen magával a készítési folyamat alapjaival is megismerkedhetnek majd.

Ezen foglalkozás ára is 200 lej.

A hétvége harmadik foglalkozása a nemezsál-készítő kurzus lesz, melyet Perényi Aba-Ákos fog tartani. A háromnapos találkozó témája az ausztrál elő-nemezes mintázással készült selyemsálak és a jelen korunk igényeihez alakított ősi jelhasználattal és mondanivalóval elkészített kelmék lesznek.
Mint írják a szervezők, a kivitelezésében több extrém megoldás alkalmazható, erről mind tanulhatnak az érdeklődők foglalkozás során. A képzés ára 250 ron.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: